fbpx
O nama 2020-01-24T12:27:30+00:00

KobaYagi Toys se bavi proizvodnjom i distribucijom igračaka za najmlađe (od 0+ do 12 god.). Tu su igračke koje jedu strahove, pričaju priče i podstiču kreativnost i to sve uz pomoć roditelja, da se upuste u bezbrojne avanture.

KobaYagi toys ne radi sve sam već kao socijalno odgovorno preduzeće upošljava ranjive grupe. Naše igračke su delom napravljene od recikliranog materijala i u proizvodnji igračaka su uključene ranjive grupe (žene koje pripadaju teže zapošljivim grupama i mladi s teškoćama u razvoju). U šivenju igračaka nam pomaže “Ženski centar Užice” koji upošljava žene iz ranjivih grupa, a kutije i ambalažu za igračke nam sklapa “Naša kuća” koja je tu sa ciljem da  pomogne deci i mladima sa teškoćama u razvoju.

U našem asortimanu ima raznih tipova igračaka – od plišanih igračaka, uradi sam setova, drvenih igračaka do bebi programa.

  1. Plišane igračke – KobaYagi Toys plišane igračke su unikatnog tipa, ručno rađenje od početka do kraja sa puno ljubavi i pažnje. Deo plišanih igračaka se pravi od recikliranog tekstila koji je bezbedan za decu. Cilj ovog poduhvata je da se smanji otpadni tekstil i da se samanji negativni uticaj na životnu sredinu.

  2. Uradi Sam – Uradi sam edukativni setovi su igračke po principu “uradi sam”. Uradi sam setovi su savršeni i osmišljeni su za stvaranje veze između deteta i roditelja, takođe su jako dobri za razvijanje kreativnosti, pažnje, motorike i pronalaženje novih interesovanja.

  3. Drvene – Linija drvenih igračaka namenjenih bebama, od čigri, drvenih kocki do drvenih autića.

  4. Bebi program – Deo bebi programa su mekane knjige za kupanje, kockice, zvečkice odnosno sve što je jednoj bebi potrebno za igranje i zanimaciju.

U izradi igračaka učestvuje tim saradnika koji su usko specijalizovani za razvoj i odgoj deteta od logopeda, preko vaspitača, dece i svih ostalih kojima je stalo da deca uživaju u igri učeći nove veštine.

Misija i vizija KobaYagi Toys-a je da se uz svu našu podšku i pomoć KobaYagi igračka smanji štetan uticaj otpadnog tekstila na okolinu, pomogne onima kome je pomoć potrebna, a i da se kod dece podstakne kreativnost, razvije pažnja ka novim interesovanjima.

Mi ćemo promeniti svet, jer KobaYagi Toys igračke su napravljene sa specijlnom misijom, bila je ideja vodilja osnivača KobaYagi-ja Tijane Petrović, a ta misija je da se stvori veza između deta i roditelja uz pomoć naših igračaka, da se detetu razvija mašta, kreativnost i motorika, a sa druge strane utičemo da se smanji štetan uticaj otpadnog tekstila na okolinu time što deo igračaka pravimo od tog tekstika koje je recikliran za ove potrebe (bezbedan za decu), kao i da se u precesu izrade igračaka i ambalaže obezbede radna mesta za ranjive grupe.